Breaking News

Banglo Seksyen 12 Telefilem Full Movie Download Video

Banglo Seksyen 12 Telefilem Full Movie Download HD Video, Pencuri Movie Banglo Seksyen 12 Movie Live 2023 Malaysia Online Terkini Video By Layanjer & Layanon9 Banglo Seksyen 12 Malaysia Live Free.

Filem ‘Banglo Seksyen 12’ diinspirasi daripada novel seram karya Hasrudi Jawawi akan ditayangkan di pawagam Malysia mulai 25 Januari 2024.

Banglo Seksyen 12
Genre: Seram
Tarikh Tayangan: 25 Januari 2024
Penulis Novel: Hasrudi Jawawi
Penulis Skrip: Dharma Nasution
Pengarah: Dharma Nasution & Intan Ladyana
Produksi: Prisma Pictures Sdn Bhd

Sinopsis Banglo Seksyen 12

Mengisahkan tentang pembunuhan misteri sekumpulan remaja pada tahun 2006 di sebuah banglo menjadi lokasi kegemaran kumpulan paranormal untuk membuat penggambaran sebagai kandungan di platform digital mereka.

Keadaan menjadi misteri apabila kumpulan paranormal yang datang ke lokasi menemui beberapa mayat tanpa kepala di dalam banglo itu. Mereka menemui seorang remaja (Fahmi) yang terselamat, mukanya berlumuran darah dan sedang ditenangkan oleh seorang wanita (Dr. Saleha) yang memperkenalkan dirinya sebagai pakar psikologi.

Dr Saleha menyatakan bahawa kronologi misteri pembunuhan pada 2006 adalah sama seperti yang berlaku pada malam itu. Dia merupakan doktor yang merawat remaja yang terselamat dari kejadian misteri yang lalu.

Selepas dipujuk oleh Dr Saleha, Fahmi yang masih trauma menceritakan perkara misteri yang berlaku sebelum semua rakannya hilang dan meninggal dunia. Dirinya seakan memasuki dunia lain ketika berada di dalam banglo itu.

Selepas didesak bertubi-tubi oleh ketua kumpulan paranormal untuk menceritakan kisah sebenar, Fahmi memberitahu ada makhluk besar membunuh rakannya di banglo itu. Adakah makhluk itu hanya ilusi atau jelmaan yang dipuja oleh sekumpulan remaja sebelum ini?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *